Intercomsystemen

Wanneer een deur of poort met elektronica af te sluiten is, dan is de motor tevens het slot van de poort. De buitenwereld zal zich moeten kunnen melden aan de buitenzijde van dit hek of deze deur. Fancyfences levert hiervoor intercomsystemen van Aiphone, Videx, Entrya en Siedle.

De traditionele intercom heeft een buitenstation bij de poort die met een draad verbonden is met het binnenstation in huis. Met een drukknop op het binnenstation kan men de elektrische poort bedienen. Als optie zijn deze systemen te voorzien van een videobeeld in kleur.

Tegenwoordig zijn veel intercoms draadloos en bestaan slechts uit een buitenstation dat technisch gezien een mobiele telefoon is. Deze mobiele telefoon belt naar een vooruit ingesteld nummer als de bezoeker op de bel drukt. Dit nummer kan van uw eigen telefoonnummer zijn. Ook als u niet thuis bent kunt u dus horen en zien wie er bij u thuis aan de deur staat en eventueel de poort voor deze persoon openen met uw eigen mobiele telefoon. GSM intercoms kunt u ook gebruiken als GSM kiezer zodat handzenders overbodig zijn.