Schuifpoort of draaipoort

Naast het design van poorten is ook de manier van bewegen van belang. fancyfences kan iedere poort als rol-, schuif- of draaipoort leveren. Bij draaipoorten moet worden bedacht of er achter de poort voldoende ruimte is om en poort te kunnen laten draaien en of een openstaande poort ook in de weg staat omdat vlak achter de poort gedraaid of geparkeerd wordt.
Bij schuifpoorten is het van belang om te weten dat de volle breedte van de poort ook naast de poort ter beschikking is om de poort te kunnen laten wegschuiven. Schuifpoorten hangen in een frame en schuiven los van de bestrating over het pad.
De 3e optie is rollen. Qua beweging zijn dit schuifpoorten, maar omdat ze over een rail op de grond heen en weer rijden is een mooier ontwerp mogelijk en over het algemeen zal dit type poorten op lange termijn het meest betrouwbaar zijn.

schuifpoort-of-draaipoort schuifpoort-of-draaipoort-1
draaipoort vs. schuifpoort

Elektrisch bedienbare schuifpoorten zijn verplicht voorzien van mee veiligheidsaccessoires dan draaipoorten. Ieder elektrisch bedienbare schuif- of rolpoort dient voorzien te zijn van een systeem dat als iemand z’n arm door de poort steekt deze nooit gewond kan raken als de arm een portaal bereikt. Tevens hebben deze poorten altijd een systeem op de kopse kant van de poort dat de poort laat stoppen als deze om welke reden ook tegen een obstakel aan schuift.

Nieuw: Retro hekwerk

Afgelopen zomer is het retro model in de markt gezet. Bekijk hier meer!

Prijzen

Ons hekwerk is maatwerk. Toch willen we graag een indicatie geven van onze prijzen. Lees verder!

Download de brochure

Laat je inspireren door onze projecten! brochure
Fancy Fences