Afwerking, onderhoud en garantie

Producten van Fancyfences worden gemaakt van ijzer. Om roesten te voorkomen wordt het hekwerk bij een verzinkerij thermisch verzinkt. Thermisch verzinken betekent dat het ijzer in een heet bad van vloeibare zink wordt ondergedompeld, zodat het hekwerk volledig is bedekt met een laagje zink. Nadat het hekwerk is afgekoeld wordt het gepoetst. Alle puntjes en oneffenheden worden dan zoveel mogelijk weggeslepen.

Gietijzeren onderdelen kunnen door hun poreuze structuur niet worden verzinkt. Deze onderdelen worden gescoopeerd. Scoperen is een proces waarbij met een soort verfpistool hete zink op metaal wordt gespoten.

Dit verzinkte ijzer kan in principe niet zomaar worden geschilderd. Omdat zink de eerste 2 jaar nadat het vloeibaar is aangebracht nog ontgast, zal er onder de verf een gasophoping ontstaan en op die plaatsen zal de verf van het zink afknappen. Om dit te voorkomen wordt het gladde zink in een etsdouche grof gemaakt, zodat de verfdeeltjes zich later goed kunnen hechten.

Tenslotte volgt een poedercoating. Poedercoating is gekleurd poeder dat elektrostatisch op het hekwerk wordt aangebracht en vervolgens in een oven op het hekwerk wordt vast gebrand. De poedercoating is verkrijgbaar in veel RAL kleuren. RAL kleuren zijn aanduidingen van kleur die universeel zijn.

Indien u binnen 40 km van de kust woont adviseren wij om tussen de zinklaag en de poedercoating een zout werende primerlaag aan te laten brengen. Dit voorkomt dat zout in regenwater op termijn kan reageren met het zout in zink. Deze reactie geeft een witte uitslag die niet duurzaam te reinigen is. Het hekwerk zal er onverzorgd uitzien en eventueel kan zelfs de coating van het hekwerk afspringen. Coating met een extra zout werende onderlaag noemen wij duplex poedercoating.

Het onderhouden van het hekwerk

Om uw hekwerk in goede conditie te houden zal het wel regelmatig schoongemaakt moeten worden. Dit kan worden gedaan met water en borstel waaraan St. Marc is toegevoegd om algen te verwijderen. Als het hekwerk schoon is, adviseren wij u om het na te spoelen met water en autoshampoo. Indien dit twee keer per jaar wordt gedaan zal het hekwerk ook na heel lange tijd nog glanzen en als nieuw ogen.

Wilt u een blijvend glanzend hekwerk, maar wilt u geen werk hebben van het twee keer per jaar reinigen, dan kan Fancyfences dit onderhoud van u overnemen. Fancyfences zal twee keer per jaar uw hekwerk professioneel reinigen. U houdt daarmee volledig recht op eventuele garantie en u hoeft de tijd niet zelf in de gaten te houden. Vraag bij aankoop naar deze speciale service.

Garantie

Indien het hekwerk thermisch verzinkt wordt geeft Fancyfences tien jaar garantie tegen roesten van het staal. Ongeacht onderhoud of locatie mag het hekwerk binnen deze periode niet van binnenuit gaan roesten.

Indien het hekwerk niet goed geëtst is zal de coating binnen één jaar na aanbrengen gaan bladderen van het metaal. Fancyfences staat voor de zorgvuldige afwerking van haar producten en geeft daarom sowieso twee jaar garantie op het bladderen van de verf, ongeacht het onderhoud.

Indien u kiest voor de duplex coating, gecombineerd met ons onderhoudsvoorschrift dan zal de garantie op de lak zelfs worden verlengd tot tien jaar. Dat betekent dat het hekwerk in deze periode niet roest en niet bladdert. Bij de oplevering van uw hekwerk ontvangt u in dit geval een garantiecertificaat waarin precies staat hoe onze garantie is opgebouwd.

Nieuw: Retro hekwerk

Afgelopen zomer is het retro model in de markt gezet. Bekijk hier meer!

Prijzen

Ons hekwerk is maatwerk. Toch willen we graag een indicatie geven van onze prijzen. Lees verder!

Download de brochure

Laat je inspireren door onze projecten! brochure
Fancy Fences